Fredagsmys!


Efter alldeles för många timmar i tvättstugan var det en fredagkväll utan några särskilda planer som väntade. Vi tog tillfället i akt att göra tacos (precis som hälften av alla andra svenskar verkar göra på fredagar).

Behöver jag tillägga att ni som följer GI-dieten bör tänka bort skålen i mitten :P?

GI-fredagsgodis!


  • Torkad frukt
  • Nötter
  • Mörk choklad
Det ni ser ovan är antagligen en av de största skillnaderna mellan GI och "viktväktarna". Det ovan är nämligen big big no-no om man tänker i kalorier, men okej som godis om man följer GI.
Har ni andra tips på fredagsgodis om man följer GI-dieten? Skriv!

GI-tips: psylliumfrön!

Psylliumfrö. Ett ganska anonymt frö. Om man inte är intresserad av frön, typ (som det säkert finns någon som är?!). Nu behöver ni inte vara intresserade av frön för att läsa det här, bara intresserade av GI-metoden.

Psylliumfrö är intressant då det per 100 g har en kalorimängd närapå noll. Trots det påverkar det kroppen, med en ökad tarmrörelse (finare ord för milt laxerande effekt). Ni bör alltså INTE hälla i er massa frön vid samma tillfälle, men att blanda en matsked i egenbakat bröd eller varför inte i vår GI-müsli är en stark rekommendation. Särskilt då GI-dieten tenderar att göra dess brukare hårda i magen.

Noll kalorier?
Krossade psylliumfrön innehåller 350 kcal/100 g, MEN - de ska inte krossas. De är pyttesmå och går enkelt att få i sig hela. Det speciella med fröna är att de har ett skal som inte smälter när det passerar tarmarna, därav tar kroppen inte upp näring/kalorier från dem. Äter man 20 gram psylliumfrön med vitt bröd eller dylikt går GI-värdet ner från 100 till cirka 60.

Fröna är alltså inte bara energitomma, de sätter även igång tarmen OCH sänker måltidens GI.


Helt klart en rekommendation! I rimlig mängd, som allt annat.

Värma mat i kastrull? Sooo 1980!

Det var länge sedan vi lagade mat, då vi i stället lyckats fylla halva frysen med matlådor.

Och nu bestämde sig micron givetvis för att pensionera sig och lägga av.

Typiskt.

RSS 2.0