ANNA TIPSAR: recept på god och nyttig GI-müsli.

Anna och Villes GI-MÜSLI: version 1.0.
  • 3 dl dinkelflingor
  • En tesked sesamfrön (byt gärna mot solros- eller psylliumfrön)
  • 2 matskedar kanel
  • 1 matsked honung 
  • 4 matskedar rapsolja
  • 0,5 dl mandelspån
  • 1 dl hackade cashewnötter (enkelt ersatt eller kompletterat med hasselnötter)
  • 100 gram grovhackade torkade aprikoser
  • 100 gram grovhackade torkade plommon
1) Blanda dinkelflingor, frön och kanel i en bunke, rör om och tillsätt sedan honungen och rapsoljan. 
2) Bred ut i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 200-gradig ugn i 15 minuter. 
3) Strö sedan nötter och spån på den rostade blandningen och ha i ugnen i ytterligare 5 minuter. Låt svalna.
4) Skrapa upp din väldoftande müsli från plåten och blanda den med din torkade frukt. 
5) Placera i en fin burk eller portionera direkt upp 0,5-1 dl av din nyttiga müsli i en skål med fil eller yoghurt. Njut!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0