Kyckling i ugn med gräddig sås och sambal oelek.
Riktigt god och enkel rätt att tillaga. Att fixa det tog cirka fem minuter, dock krävs det väldigt lång tid i ugnen och är egentligen inte att rekommendera om man lever i ett KLIMATSMART HEM.
(Med tanke på att jag hittade följande lapp på kylskåpet utgår jag från att vi gör det.)

I vilket fall... Receptets grundversion ser ni HÄR.
Kyckling i ugn med gräddig sås och sambal oelek (2 personer)
- Två kycklingfiléer.
- 2 dl créme fraiché
- 0,2 dl soja
- 1 kryddmått sambal oelek
- 1 dl grädde (valfri!)
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Placera kycklingen på ett ugnsäkert fat.
3) Blanda ihop resterande ingredienser och häll över kycklingen.
4) Placera ugnsfatet i ugnen i närapå 90 minuter.
5) Ta lämpligen ut den. Och ät den.
Njut!
5) Ta lämpligen ut den. Och ät den.
Njut!

Kommentarer
Postat av: Sara
Det där receptet har jag med, men har höjt värmen till 200 grader och då räcker det med en timme i ugnen så är det klart sen. Funkar till fläskfilé också. Kalasgott. :)
Trackback