GI-pannkakor med dinkelmjöl och hallonsås.

Ikväll bestämde vi oss för steka pannkakor! Eftersom vanligt vetemjöl går bort utgick vi från ett recept med dinkelmjöl (som går att läsa i sin helhet HÄR). Dock valde vi, på grund av hur rinnig smeten blev, att bara använda hälften av mjölken. Resultatet blev ändå bra; en mättande och väldigt matig pannkaka. Gott blev det också, även om jag måste erkänna att jag saknade vetemjölets milda smak lite..


Ville kämpar med smeten.


2 dl frysta hallon, lite florsocker och en halv banan fick utgöra fyllningen. Den sås som blev över passar säkert alldeles utmärkt till filen imorgon! Medan resterna av pannkakorna kanske kan glädja en eller annan familjemedlem. Inte var dag det ligger en färdigstekt pannkaka och väntar i kylen ;).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0